Пут смрти код Требиња узео још једног врхунског спортисту

Анита Јанковић
Пут смрти код Требиња узео још једног врхунског спортисту

Требиње - Неизмјерна туга парала је јуче небо над Берковићима гдје је сахрањен ученик трећег разреда требињског Центра средњих школа Игор Пејовић, који је погинуо у саобраћајној несрећи надомак Требиња.

Овај седамнаестогодишњак био је сапутник у возилу "форд фокус" који је ударио у стуб поред пута у мјесту Ђасак код Требиња, у уторак око 16 часова. Са Пејовићем у аутомобилу била су тројица његових пријатеља, матуранти Горан Манигода, Милан Зубац и Илија Скулић. Манигода, који је управљао возилом задобио је лакше повреде, док су Зубац и Секулић теже повређени. Несрећа се догодила на само педесетак метара од мјеста гдје је прошле године у готово исто вријеме настрадала репрезентативка БиХ у пливању и матуранткиња Ана Чучковић. У тој несрећи повријеђено је четворо матураната.

Како незванично сазнајемо, средњошколци су се великом брзином спуштали према Требињу, када је млади возач изгубио контролу над аутомобилом и ударио у стуб. Од силине удара стуб је одбачен 15 метара од мјеста на ком се налазио, а аутомобил са младићима се преврнуо на оближњој ливади у близи цркве. Манигода, који се налазио за воланом "форд фокуса", наводно је возачку дозволу добио прије два мјесеца. 

Доктор у требињској болници Станко Буха рекао је да су повријеђени младићи ван животне опасности и да је њихово здравствено стање стабилно, упркос тешким повредама.

- Један од младића има лакше повреде и смјештен је на одјелу хирургије, док су друга двојица на одјелу интензивне његе. Један од њих има тешке повреде карлице, а други прелом ребара - рекао је Буха.

У требињском Центру средњих школа мук, туга и невјерица. У очима Игорових школских другова огледало се безнађе, а матуранти, који су се веселили завршетку школовања и прослави матуре, утихнули су.

- У шоку смо, не можемо да вјерујемо шта се догодило. Игор се, иако није био матурант веселио као да и матурира, а ево нажалост, сад смо сви у црно завијени - рекао је кроз сузе Игоров другар који није желио да му објавимо име.

Директор школе коју је Игор похађао Васиљко Шкриван за страдалог младића има само ријечи хвале.

- Знам да сви мисле да су млади момци комбиновали брзу вожњу са алкохолом, али Игор није пио, био је врхунски спортиста, добар ученик, врло дружељубив и омиљен у друштву. Имао је пријатеље међу свим генерацијама, од ученика првих разреда, до матураната - каже Шкриван.  

Туга, бол и разочарење оковали су и Карате клуб "Требиње", чији је Игор био члан читаву деценију.

- Дошао је као дјечак са седам година, стасао и одрастао уз нас. Био је мајстор каратеа, имао је црни појас, а овог љета је требало да полаже за карате судију. Био је један од најбољих такмичара у регији Херцеговине, освајач великог броја медаља, узоран спортиста и красно дијете - рекао је Игоров тренер и предсједник карате клуба "Требиње" Душан Влатковић, додајући да је ова трагедија направила огромну празнину, не само у клубу него и на спортској сцени Требиња.

Прије три године Требиње је изгубило и врхунског пливача Леотара, матуранта Немању Мирдиња, који је такође живот изгубио у саобраћајној несрећи.

Отказане манифестације

Све манифестације у Требињу које су средњошколци планирали да организују наредних дана отказане су због ове трагичне саобраћајке. Концерт оркестра Гимназије "Јован Дучић" и традиционална матурантска журка у кафеу "Галерија" су такође отказани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана