Пут око света отвара фестивал аматерског театра у Лакташима

А. Ј. Р.
Пут око света отвара фестивал аматерског театра у Лакташима

Лакташи - Становнике Лакташа, али и све оне који посјете ову општину, очекује викенд богат културним догађајима у оквиру традиционалне манифестације "Лакташко љето 2017".

У великој сали Дома културе данас од 19.30 часова биће отворен "12. интернационални фестивал аматерског театра", који ће трајати до 25. јуна.

- Festival ће отворити премијера представе "Пут око света", Бранислава Нушића, у режији Јоване Мирковић, а у изведби драмског студија "Даске" из Лакташа - истакли су у Туристичкој организацији ове општине.

Осим домаћина, у такмичарском дијелу програма, на фестивалу ће учествовати још шест позоришних група из Новог Сада, Бијелог Поља, Сиска, Ниша, Крагујевца и Пала. У ревијалном дијелу учешће ће узети и дјечија позоришна група из Новог Града.

- Представе ће бити игране од 19 и 21 час, а сваке фестивалске вечери, након одиграних представа, биће одржан округли сто који ће водити глумица Народног позоришта РС Раденка Шева - истакли су организатори.

Додали су да ће удружење Словенаца РС "Триглав" у суботу организовати "8. Словенски дан" у парку "Бање Слатина" у Слатини испред петог павиљона са почетком од 15 часова.

- Осим интересантног културно-умјетничког програма, у којем ће учествовати домаћа и гостујућа словеначка културно-умјетничка друштва, биће одржана и изложба и презентација словеначких народних ношњи, рукотворина и гастрономских специјалитета - навели су у Туристичкој организацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана