Пуштени у саобраћај асфалтирани путеви у Модричи три и Ријечанима

Срна
Пуштени у саобраћај асфалтирани путеви у Модричи три и Ријечанима

Модрича - Начелник Модриче Младен Крекић вечерас је пустио у саобраћај новоасфалтиране путеве у модричким насељима Модрича три и Ријечани укупне дужине 710 метара, које су мјештани и општина финансирали са 89.445 КМ.

Крекић је рекао да ће асфалтирани дио Омладинске улице унаприједити живот мјештана Модриче три, приградског насеља које је формирано након одбрамбено-отаџбинског рата.

“Заједно са мјештанима наставићемо уређење инфраструктуре у свим мјесним заједницама на подручју општине”, рекао је Крекић у насељу Модрича три.

Он је истакао да су до сада у Модричи реализовани бројни капитални инфраструктурни пројекти које су пола-пола финансирали мјештани и локална управа.

Предсједник грађевинског одбора Бобан Лазић рекао је да је асфалтирано 400 метара Омладинске улице.

“Већина од 75 домаћинстава ове, и дијелова сусједних улица, учествовала је у финансирању радова вриједних 50.780 КМ”, рекао је Лазић.

Предсједник мјесне заједнице Модрича три Боро Бијелић рекао је да ће у овој години бити асфалтирана и дионица од око 200 метара Пионирске улице.

“До сада је асфалтирано око 50 одсто од 11.500 метара улица у Модричи три”, рекао је Бијелић.

У Мјесној заједници Ријечани асфалтирано је 310 метара пута према мјесту Симићи.

Општина и мјештани Симића, засеока на Требави, обезбиједли су 30.665 КМ.

На простору Модриче у овој години је, према подацима Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију, уговорено асфалтирање девет путева и седам улица укупне дужине 4.210 метара.

До сада су асфалтирана три пута укупне дужине 2.550 метара и пет улица дужине 1.660 метара, речено је Срни у овом Одјељењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана