Пуштена у саобраћај дионица пута Бистрица – Подграб

Срна
Пуштена у саобраћај дионица пута Бистрица – Подграб

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- У зони Олимпијског центра "Јахорина" данас је пуштена у саобраћај реконструисана дионица пута Бистрица-Подграб дужине 2.400 метара, а вриједност радова износила је 1,1 милион КМ.

Ову дионицу пута у саобраћај су пустили вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић, предсједник Надзорног одбора Олимпијској центра "Јахорина" Недељко Елек, градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и начелник Пала Бошко Југовић.

Нешић је рекао да су и приликом увођења извођача у радове најавили да ће овај пут бити завршен у рекордном року.

- Радове смо почели 14. августа и завршили смо их у року од 15 дана. То значи да у сарадњи јавног предузећа и домаћих фирми из Републике Српске, ако се добро организујемо, можемо и добро да урадимо посао - рекао је Нешић.

Он је истакао да је за Јахорину и развој туризма битна путна инфраструктура, те најавио да ће предузеће "Путеви Републике Српске" рехабилитовати и пут Јахорина-Пале, чиме ће ова дионица бити комплетирана, а Пале додатно отворити за туристе.

Нешић је подсјетио да је прије неколико мјесеци завршена реконструкција пута Тријанга-Јасик, што је једна од капиталних инвестиција на подручју сарајевско-романијске регије, а да је преостало још да се споји Требевић са Јасиком, чиме ће додатно бити ојачан туризам у овом дијелу Републике Српске.

Он је најавио да ће до 1. октобра бити завршен и кружни ток у Лукавици, што раније није урађено због неријешених имовинско-правних односа, као и да су обезбијеђена средства за два кружна тока на Палама, на којима би радови требало да почну прије краја ове грађевинске сезоне.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да је у кратком року испуњено обећање и да је урађена савремена саобраћајница, односно рехабилитација постојећег пута значајног за развој туризма.

- Сви заједно окупљени можемо учинити Јахорину онаквом какву желимо и локалне заједнице и Влада Републике Српске, а у томе и "Путеви Републике Српске" имају битну улогу - рекао је Вуковић и подсјетио да постоје одређене примједбе туриста када је ријеч о путној инфраструктури од Пала до Јахорине и из Подграба према Јахорини, али да се ти проблеми рјешавају.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недељко Елек захвалио је предузећима "Путеви Републике Српске" и "Приједор путеви" што је овај пут урађен у кратком року, те истакао да су јавна предузећа у Српској постала носилац развоја и привредних активности.

- Никада није било толико туриста љети као у августу ове године на Јахорини. Само у једном дан у имали смо више од 4.000 вожњи на нашим љетним садржајима. Тражи се кревет више и зато смо хтјели да туристи не осјете велике радове који се тренутно изводе на Јахорини - рекао је Елек.

Он је навео да се настоји покренути привреда Српске у овим тешким временима пандемије.

- Све ове инвестиције које улаже Влада Републике Српске, "Путеви", Олимпијски центар и локална заједница биле су сигнал инвеститорима да дођу на Јахорину, која је тренутно највеће туристичко градилиште на Балкану. У овом тренутку инвестира се више од 250 милиона марака - рекао је Елек.

Он је указао да је Олимпијски центар "Јахорина" за шест мјесеци имао три милиона марака добити, те оцијенио да слиједе добра времена и за Јахорину и локалне заједнице.

Елек је најавио нове инвестиције и у општини Трново и на Палама, те додао да ријеч о почетку инвестиција у путну инфраструктуру, што је предуслов за развој Јахорине, Пала и комплетног Источног Сарајева.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да има разлога за задовољство и да олимпијска љепотица може да се поноси урађеним.

- Радови су завршени у рекордном року и можемо много тога још да урадимо прије зимске сезоне - рекао је Југовић и додао да је љетна туристичка сезона на Јахорини за сваку похвалу и да је најуспјешнија сезона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана