Пуштен у саобраћај реконструисани пружни прелаз

Срна
Foto: Срна

МОДРИЧА - У модричкој мјесној заједници Модрича Пет данас је пуштен у саобраћај реконструисани пружни прелаз и приступни путеви за које је општина из локалног буџета обезбиједила око 40.000 КМ.

Начелник општине Модрича Јовица Радуловић рекао је да је реконструкцијом прелаза преко пруге и уређењем приступних путева, који су урађени у сарадњи са "Жељезницама Републике Српске", знатно повећана безбједност саобраћаја на улазу у мјесну заједницу Модрича Пет и град са магистралног пута Бијељина - Добој.

"Уређена путна комуникација и безбједан пружни прелаз значајни су и за будућу пословну зону, која ће се градити на овом простору", рекао је новинарима Радуловић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Модрича Пет Миле Пурић рекао је да је уређење пружног прелаза и пута пројекат од виталног значаја за ово насеље и Модричу.

"На овом пружном прелазу два су суграђанима изгубила живот. Вјерујем да након уређења ове комуникације неће бити несрећа и губитка људских живота", рекао је Пурић.

Пружни прелаз је у нивоу, без браника и полубраника, проширен са три на седам метара, асфалтирана је дионица за саобраћај у два смјера ширине пет метара, те урађена вертикална, а у наредном периоду биће урађена и хоризонтална саобраћајна сигнализација.

Реконструисани пружни прелаз и пут освештали су свештеници Храма Преподобне мати Параскеве - Свете Петке у Модричи Пет, који су благословили будуће кориснике ове саобраћајнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана