Пуштен у саобраћај дио новоасфалтиране Посавске улице у Модричи

Срна
Пуштен у саобраћај дио новоасфалтиране Посавске улице у Модричи

Модрича - У мјесној заједници Модрича три вечерас је свечано пуштен у саобраћај дио новоасфалтиране Посавске улице у дужини од 335 метара, за који су општина и мјештани обезбједили 50.573 КМ.

Начелник општине Модрича Младен Крекић рекао је да је Програмом капиталних улагања у овој години предвиђено асфалтирање три улице, чиме се наставља уређење овог приградског насеља које је формирано након одбрамбено-отаџбинског рата.

“У сарадњи са мјештанима, у овом насељу је до сада асфалтирано пола од готово 11.000 метара улица, постављена улична расвјета, те завршена водоводна, канализациона, електро и телефонска мрежа”, рекао је Крекић.

Члан грађевинског одбора Лука Недић рекао је да Модрича три постаје урбано насеље.

“Уложили смо огромна лична средства и труд у изградњу нових домова, а уз подршку локалне заједнице, мјештани овог насеља - прогнаници из више од 30 општина бивше Југославије, завршавају уређење инфраструктуре”, истакао је Недић.

Предсједник мјесне заједнице Модрича три Боро Бијелић рекао је да ће у овој години бити асфалтирано око 1.000 метара улица у овој мјесној заједници.

“План је да се за наредне четири године заврши асфатиране свих улица у насељу које има 600 домаћинстава са више од 2.000 становника”, навео је Бијелић.

Свечаном пресијецању траке, које су обавили начелник Крекић и дјеца из Посавске улице, претходио је молебан којим су свештеници Српске православне цркве Максим Илић и Перо Танасковић благословили пут и све путнике који ће користити ову саобраћајницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана