Пуштен у рад уређај за сигнализацију на прелазу "Црквина"

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ- Електронски сигнално-сигурносни уређај на пружном прелазу "Црквина", између станица Шамац и Модрича, пуштен је данас у редован рад, након пробних 30 дана, речено је Срни из "Жељезница Републике Српске".

Пуштањем у редован рад уређаја електронског осигурања на прелазу "Црквина" поново ступају редовне брзине саобраћања возова преко пружних прелаза од 50 километара на час.

Из ове компаније апелују да сви учесници у друмском саобраћају поштују саобраћајну сигнализацију, зауставе се испред пружног прелаза и безбједно, не угрожавајући личну и општу безбједност, наставе вожњу.

"Нажалост, и даље смо свједоци бахатости и непоштовања саобраћајне сигнализације појединих учесника у друмском саобраћају при преласку преко путних прелаза, који кршећи саобраћајне прописе угрожавају личну и општу безбједност", упозоравају из "Жељезница Републике Српске".

У вези са наведеним, "Жељезнице" су објавиле видео-запис са надзорне камере од 11. фебруара гдје се види директно угрожавања безбједности саобраћаја на прелазу "Црквина".

У саопштењу се наводи да је подизање већег нивоа безбједности на пружним прелазима циљ континуираних планираних активности "Жељезница Републике Српске", који се реализује плански и у складу са финансијским могућностима, али да је и даље неопходна максимална одговорност и поштовање саобраћајних прописа свих учесника у саобраћају при преласку преко пружних прелаза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана