Пуштен у пробни рад мост на Укрини у Драгаловцима

Срна
Пуштен у пробни рад мост на Укрини у Драгаловцима

Прњавор - Новоизграђени мост на ријеци Укрини у Драгаловцима, укупне вриједности 1.147.000 КМ, који повезује општине Прњавор и Станари пуштен је данас у пробни саобраћај.

Мост је дужине 81,18 метара и ширине 8,84 метра.

Вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић каже да је мост пуштен у пробни саобраћај, јер због лоших временских услова нису завршене дилетације на крајевима моста.

"Радна група је извршила испитивање пробног оптерећења моста и донијела закључак да се он може пустити у експлоатацију", објаснио је Нешић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да је уговор за изградњу овог моста потписан још у вријеме његовог првог мандата на мјесту начелника 2011. године, али да су радови због неријешених имовинско-правних односа одгођени и почели тек 2015.

"Општина Прњавор је још тада сматрала да је ово један од веома важних пројеката. У то вријеме мост је био у веома лошем стању, па се комплетан терени саобраћај возила преко пет тона из Прњавора одвијао преко Дервенте према Станарима и Добоју. Отварањем новог моста тај проблем је ријешен, јер ће се преко њега, осим путничког, моћи одвијати и саобраћај терених возила", истакао је Томаш.

Он је нагласио да је отварање овог моста на дионици регионалног пута Горња Вијака два - Разбој од значаја и за локално становништво којем је у протеклом периоду било отежано нормално кретање и путна комуникација.

Начелник општине Станари Душан Панић каже да се отварањем овог моста и Станари отварају према западном дијелу Републике Српске и Бањалуци.

"Општина Станари максимално је испоштовала и учествовала у свему што је било потребно за изградњу овог моста. Иако је градња трајала нешто дуже него што је било предвиђено, сада имамо модеран мост који ће служити свима", рекао је Панић.

Он је подсјетио да се општина Станари у вријеме извођења радова на мосту и одвијања саобраћаја преко обилазнице у Брестову додатно ангажовала на санацији макадамског пута како би га због велике фреквенције возила одржала у исправном стању.

Извођач радова је предузеће "Приједорпутеви".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана