ПУ Приједор: Успјешно обезбијеђени избори

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР- Сви јавни скупови у вези са пријевременим изборима за градоначелника Приједора, као и сами избори, успјешно су обезбијеђени и протекли су без безбједносних инцидената, изјавио је начелник Полицијске управе Сретоја Вујановић.

"Током изборног дана било је ангажовано више од 200 полицијских службеника, а обезбјеђивано је 78 локација са 130 гласачких мјеста", рекао је Вујановић на конференцији за новинаре у Приједору.

На подручју у надлежности Полицијске управе Приједор у новембру је евидентирано 68 кривичних дјела, 20 одсто мање у односу на исти период лани, а по непознатом извршиоцу евидентирана су 23 кривична дјела.

Расвијетљеност пријављених кривичних дјела износи 92,6 одсто, а по непознатом починиоцу 78,3 одсто.

Контролисано је и евидентирано девет мигранта, а лани их је у новембру било 11.

Из области злоупотребе опојних дрога евидентирана су четири кривична дјела и три прекршаја.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Раденко Башић рекао је да је из области привредног криминалитета регистровано седам кривичних дјела и да је материјална штета причињена њиховим извршењем већа од 242.400 КМ, колико износи и противправно стечена имовинска корист.

Начелник Сектора полиције Марио Милашин рекао је да је из области јавног реда и мира евидентирано 39 прекршаја, а из области безбједности саобраћаја 71 саобраћајна незгода, од којих су двије са смртном посљедицом.

Из саобраћаја је искључено 196 возача, међу њима 185 због управљања возилом под дејством алкохола.

У току је кампања "Петарде нису играчке" у оквиру које полицијски службеници реализују појачане активности с циљем спречавања неовлаштене продаје пиротехничких средстава.

Грађанима је упућен апел да се суздрже од употребе пиротехничких средстава и да сваку незакониту употребу ватреног оружја пријаве полицијској станици или анонимно позивом на број 122.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана