ПУ Градишка: Санкционисано 35 возача због кориштења мобилног телефона током вожње

Срна
Foto: Илустрација

ГРАДИШКА- Градишка полиција санкционисала је 35 возача који су за вријеме вожње користили мобилни телефон, међу којима шест возача двоточкаша.

Акција појачане контроле возача мотоцикла, лаких мотоцикла, мопеда, бицикла и кориштење мобилног телефона за вријеме вожње проведена је јуче на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, саопштено је из ове управе.

Укупно су контролисана 133 учесника у саобраћаја, а санкционисана су 74 возача или 55,63 одсто. По акценту акције санкционисан је 41 возач, а 33 возача по другим основама.

Поред возача који су користили мобилни телефон током вожње, санкционисана су два возача јер нису посједовала документ о познавању прописа о безбједности саобраћаја односно важећу категорију, три возача која за вријеме вожње нису носила заштитну кацигу и један возач који је управљао возилом прије него што је на то стекао право.

Једно лице је током акције лишено слободе због присуства алкохола у организму.

Из Полицијске управе Градишка наводе да ће наставити са сличним активностима ради подизањем свијести о безбједности свих учесника у саобраћају.

Грађанима је упућен апел да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима да би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана