ПУ Добој: Девет пожара евидентирано током два дана

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

ДОБОЈ- Полицијска управа Добој евидентирала је девет пожара са великом материјалном штетом у којима су повријеђена два лица.

У петровском насељу Карановац избио је пожар на фарми пилића, причињена је већа материјална штета, а приликом гашења ватре власник чији су иницијали С.Н. је задобио опекотине и указана му је љекарска помоћ у добојској болници.

У добојском насељу Которско дошло је до пожара у напуштеној кући у власништву лица чији су иницијали Р.Х, изгорјело је ниско растиње у дворишту и дио предулаза девастиране куће, а повријеђених лица није било. У дервентском мјесту Доњи Вишњик лице М.Ш, које је затечено у шуми непознатог власника, задобило је повреде приликом гашења пожара и превезено у добојску болницу гдје је задржано на лијечењу. У Улици цара Душана у Добоју у напуштеним службеним просторијама једног привредног друштва избио је пожар у којем није било повријеђених лица. У добојском насељу Мала Буковица избио је пожар у жељезничкој станици "Руданка".

Полицији су пријављена и по два пожара на подручју Станара и Модриче, у којима су изгорјеле веће повришине шуме и ниског растиња. Полицијска управа Добој апелује на грађане да спаљивање корова и другог горивог материјала приликом уређења имања чине на одговоран начин и на повришинама које могу контролисати, а након спаљивања да угасе остатке несагорене материје, како би се спријечило њихово разношење вјетром и појава неконтролисаног горења и пожара.

У већини случајева ватра се пренесе на шумске комплексе узрокујући велику материјалну штету. Полицијска управа Добој ће у оквиру својих овлашћења предузимати законом прописане мјере против лица која су изазвала пожар и тиме угрозили животе и здравље људи и причинили материјалну штету, додаје се у саопштењу. У случају неконтролисаног ширења ватре, потребно је одмах обавијестити ватрогасце на број 123 или полицију на број 122.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана