ПУ Бијељина: Током појачане контроле саобраћаја евидентирано 366 прекршаја

Срна
Foto: Илустрација

БИЈЕЉИНА- На подручју Полицијске управе Бијељина протекле седмице контролисан је 941 учесник у саобраћају од којих је 366 санкционисано, а 14 лишено слободе, саопштено је из ове управе.

У регионалној акцији појачане контроле учесника у саобраћају посебан акценат је био на контроли возача под дејством алкохола и опијата, контроли возача "двоточкаша" и контролу кориштења елемената пасивне безбједности.

Због вожње у алкохолисаном стању санкционисана су и искључена из саобраћаја 104 возача, док су четири искључена због вожње под утицајем опијата, лијекова или психоактивних супстанци.

Контролисано је 39 возача двоточкаша од којих је 13 санкционисано, а због некориштења елемената пасивне безбједности санкционисан је 241 учесник у саобраћају.

Полицијска управа Бијељина наставиће да спроводи активности на безбједности учесника у саобраћају, те апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредаба Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана