Први спискови корисника сутра

В. К.
Први спискови корисника сутра

Бањалука - Прелиминарни списак корисника помоћи кроз други потпројекат у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања требало би да буде познат сутра.

Помоћник министра за избјеглице и расељена лица РС Драго Вулета казао је да су специјални тимови на терену завршили обилазак угрожених породица на основу чега ће у Сарајеву првостепена комисија да утврди први списак корисника.

- За други потпројекат требамо имати 780 корисника, од чега по 250 Срба, Хрвата и Бошњака и још 30 породица избјеглих из Хрватске који су овдје и чија је листа већ верификована, а набавка би требало да буде расписана почетком јуна - рекао је Вулета и додао да корисници имају право жалбе уколико сматрају да су оштећени.

Он је додао да ће листе бити послате у све градове и општине у БиХ који су обухваћени овим потпројектом да би они незадовољни могли да уложе жалбе.

- Углавном ускоро би требало да имамо и коначан списак корисника - рекао је Вулета и додао да ће ускоро почети и да бирају кориснике за трећи талас у оквиру којег је предвиђена градња 252 стана у Српској за оне најугроженије. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана