Прва "Волонтеријада" окупила 49 младих људи из 18 организација

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Прва "Волонтеријада" у БиХ окупила је 49 младих људи из 18 организација из земље, а циљ је био окупити младе људе, пружити им шансу за додатно умрежавање, те их подстаћи да наставе ангажман у омладинском сектору у локалној заједници, речено је данас Срни у Удружењу грађана "Центар за дјецу, младе и породицу" из Лакташа.

Из овог удружења наводе да је у склопу манифестације остварена заједничка сарадња и да је одлучено да се иницира омладинска размјена унутар БиХ, те разни пројекти са циљем едуковања и умрежавања младих.

"Неке од идеја које желимо да имплементирамо у будућности јесу зимски камп на Јахорини, дани младих и слично", навели су из Удружења грађана "Центар за дјецу, младе и породицу", које је организовало "Волонтеријаду".

Манифестацији, која је одржана од петка до понедјељка, 9. до 12. јула, претходио је низ едукација за младе из општине Лакташи који су као финални резултат креирали 10 локалних иницијатива које се имплементирају на локалном нивоу и које су презентоване свим учесницима "Волонтеријаде", а реализују се у оквиру пројекта "Лакташи - локални развој младих".

"Сама идеја Волонтеријаде, као јединственог догађаја у БиХ, јесте могућност заједничког окупљања, а у плану је да се ова манифестација одржава и у наредним годинама и на тај начин да буде мотив младима широм БиХ за рад и дјеловање у својој заједници", рекли су из Удржења.

Они изражавају наду да ће до сљедеће године бити још већа заинтересованост младих за овај догађај и да ће "Волонтеријада" мотивисати многе младе широм БиХ, јер, како кажу, млади нису будућност, млади су садашњост који креирају будућност.

Домаћин ове манифестације био је Национални парк "Сутјеска" (Тјентиште).  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана