Прва награда Основне школе "Вук Стефановић Караџић" на понос града

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ- Градоначелник Добоја Борис Јеринић организовао је пријем за чланове пројектног тима "Промоција физичке активности код дјеце са посебним потребама" из Основне школе "Вук Стефановић Караџић", који су освојили прво мјесто и 50.000 евра на конкурсу који је расписала Европска комисија, те најавио подршку Градске управе.

Јеринић је рекао новинарима да је успјех школе, у категорији "Здрави животни стилови", на понос града, Републике Српске и БиХ, с обзиром на то да је једина награђена на Балкану.

Он је указао на досадашњу добру сарадњу са Основном школом "Вук Стефановић Караџић" и најавио подршку Градске управе за реализацију овог и наредних пројеката.

Директор школе Љубиша Благојевић навео је да су неопходна додатна средства да би се заокружила прича за дјецу са потешкоћама, како би Добој постао ресурсни центар добојске регије, а не Приједор, који је то у овом тренутку.

"Позвао бих предсједника Републике Српске Жељку Цвијановић и министра просвјете и културе Наталију Тривић да се активно укључе у овај пројекат, да заокружимо комплетну причу везано за нашу школу и дјецу са потешкоћама у развоју, да коначно добију своје адекватне просторије", изјавио је Благојевић.

Он је појаснио да ће новчана средства из пројекта бити усмјерена за уређење инклузивног игралишта, опремање мини-сале за потребе наставе физичког васпитања ученицима са посебним потребама, и ангажовање едукатора за оспособљавање наставника у раду са таквом дјецом, док су додатна средства неопходна за дневни боравак, засебне тоалете, чајну кухињу и слично.

Координатор пројекта Милена Јанковић рекла је да је на конкурсу учествовало 60 школа из 32 земље, махом чланице ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана