Прва апи комора за инхалацију у Новом Граду

Срна
Foto: Срна

НОВИ ГРАД - Дугогодишњи пчелар Милош Оџић из Доњих Агића код Новог Града направио је у пчелињаку апи комору за инхалацију ваздухом из пчелиње кошнице, прву у овој локалној заједници.

"Током арома терапије у апи комори имамо могућност удисања свих мириса из пчелињих производа који благодетно дјелују на наш организам и наше здравље", рекао је Оџић Срни, наводећи да за сада сви заинтересовани могу бесплатно користити апи комору.

Оџић је истакао да је у дугогодишњем бављењу пчеларством пратио предавања из ове области. "Научио сам доста и одлучио да завршим и апи комору као виши облик бављења пчеларством", рекао је он. Оџић је навео да су радови трајали око годину дана, те да су му помогли пријатељи и комшије.

"Технички дио израде и опремања трајали су око годину дана. Уложено је доста средстава, али још више рада и труда. С обзиром на то да су претходне године биле лоше за пчеларе и није било приноса меда, била су потребна додатна улагања", каже Оџић. Према његовим ријечима, на почетку је идеја код пријатеља била попраћена скепсом, а касније су му помогли у реализацији. "Није ми жао ни рада, ни труда, као ни уложеног новца. Надам се да ће апи комора бити од користи, те да ће послужити као подстицај другим пчеларима да ураде исто", поручио је Оџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана