Протест мјештана Јошанице код Фоче

Р. Ђ.
Протест мјештана Јошанице код Фоче

Фоча - Мјештани Јошанице код Фоче затражили су јуче са протеста да што прије буде санирано клизиште, које је крајем јануара однијело дио пута и око 500 људи одсјекло од остатка општине.

 

Саобраћај на овој дионици је обустављен због опасности да би се пут могао одронити у провалију над ријеком Дрином, а мјештанима је остављен алтернативни правац преко Цвилина и Устиколине који је такође у лошем стању.

- Већ четири и по мјесеца не можемо да пролазимо овим путем, а општинари нам свакодневно причају да ће радови почети. Ако у року од десет дана не почну радови, највјероватније ћемо блокирати путеве - казао је мјештанин Јошанице Срђан Матовић и додао да је најтеже ђацима који морају ићи пјешице како би стигли на наставу.

Мјештани кажу да су дјеца на путу до школе изложена огромном ризику, јер се пут сваког тренутка може обрушити у провалију. Поједини родитељи одвозе дјецу до школе и назад.

- Возим дјецу три пута дневно, ево видите и сами какав је пут. Надам се да ће нешто убрзо бити ријешено - каже Вера Шаровић.

У општини Фоча кажу да су завршили израду пројектне документације за санирање клизишта.

- Наредне седмице биће расписан тендер за избор извођача радова, а та процедура ће трајати мјесец. Након тога ће почети санација пута и радови ће трајати 29 дана - рекла је начелник општинског Одјељења за просторно уређење Бранка Саламадија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана