Протест дрвопрерађивачa у Сокоцу: Бољи услови за прераду дрвета или радикалне мјере

Срна
Протест дрвопрерађивачa у Сокоцу: Бољи услови за прераду дрвета или радикалне мјере

Соколац - Дрвопрерађивачи сарајевско-романијске и горњодринске регије упутили су са јучерашњег протеста на Сокоцу захтјеве предсједнику и премијеру РС, ресорним министарствима и генералном директору предузећа "Шуме РС" да у наредна три дана буду обезбијеђени бољи услови за обезбјеђење и расподјелу шумских дрвних сортимената.

Они су позвали на одговорност актере досадашње пословне политике у области шумарства, а у противном најављују радикалније мјере.

Предсједник Савеза удружења дрвопрерађивача ове двије регије Бране Витомир рекао је окупљенима на протесту на платоу код Спортске дворане на Сокоцу да "Шуме" при расподјели сортимената приоритет треба да дају дрвопрерађивачима са подручја 12 општина сарајевско-романијске и горњодринске регије, одакле сортименти и потичу. Дрвопрерађивачи траже да буде утврђена одговорност менаџмента "Шума" због чијег је неодговорног дјеловања дрвна индустрија на том подручју у хаотичном стању. 

Дрвопрерађивачи из ове општине већ су одржали протест 13. априла противећи се избору Рајка Булајића за директора Шумског газдинства "Романија". Директор "Шума РС" Ристо Марић рекао је јуче да ће за директора "Романије" бити именован Јован Голијан, јер је Булајић повукао кандидатуру на ову функцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана