Прославили 30 година брака вожњом на мотокултиваторима VIDEO

prnjavor.info
Прославили 30 година брака вожњом на мотокултиваторима VIDEO

Прњавор - Ромко и Гордана Музека прије неколико дана прославили су 30 година брака.

Ништа ту не би било необично, али, начин на који је ова јубиларна годишњица обиљежена свакако спада у ред занимљивих и необичних прослава.

Брачни пар Музека тренутно живи и ради у Аустрији, посјету Прњавору, искористили су како би обиљежили 30 година брачне заједнице.

Они су првобитно намјеравали да годишњицу обиљеже на један симболичан начин, тако што би родбину, пријатеље, кумове и комшије извели на заједнички ручак у ресторан.

Ипак, није све како се планира.

"Прије 30 година (29.08.) у Прњавору мој супруг и ја смо се вјенчали. Тренутно боравимо у Аустрији на привремном раду, а посјету Прњавору смо искористили и како бисмо обиљежили наших 30 година брака. Планирали смо то обиљежити симболично, једним ручком у кругу наших најдражих. Иако смо имали жељу отићи у неки од ресторана, наши кумови, иначе и наше прве комшије Перо и Сњежана Петрешин, су нас убиједили како то треба направити у дворишту наше куће, на шта смо ми и пристали", испричала је Гордана Музека.

Брачни пар Музека није ни слутио шта им њихови кумови спремају.

Од првобитно планираног ручка, за кратко вријеме, без знања Гордане и Ромка, они су организовали сватове који су продефиловали улицом у којој брачни пар живи, чиме су слављенике вратили тридесет година уназад како би се сви заједно сјетили како је то било 29.08.1987. када су Гордана и Ромко једно другом рекли да.

"Нисмо могли ни претпоставити шта нас очекује. Кумови су нам рекли како требамо отићи у град на два сата, како би они припремили све у нашем дворишту. По повратку дочекало нас је пријатно изненађење испред куће. Ту су била два мотокултиватора, окићени, па је свадба могла почети", казује кроз смијех Гордана.

Слављеници Гордана и Ромко окићени, баш као прије 30 година, на једном мотокултиватору, те њихови кумови, и остала родбина на другом, кренули су низ улицу.

Изгледало је све као прије 30 година, када су ово двоје Прњаворчана ступили у брак.

Након занимљиве и необичне вожње улицом, уз ручак, пјесму и по коју чашицу, у дворишту породичне куће весеље је настављено до дубоко у ноћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана