Промовисана збирка пјесама милићког средњошколца

Срна
Промовисана збирка пјесама милићког средњошколца

МИЛИЋИ - У Милићима је вечерас промовисана збирка пјесама “Појезива појезија”, Марка Дурић из Власенице, ученика трећег разреда Електротехнике Средњошколског центра /СШЦ/ “Милутин Миланковић”.

Аутор је рекао да су у књизи 34 љубавне и мисаоне пјесме, да пише од деветог разреда, али без амбиције у почетку.

“Инспирацију сам налазио у нашим великим пјесницима, првенствено Владиславу Петковићу Дису, и Чарлсу Буковском, али и обичним људима са којима сам се дружио”, изјавио је Срни Дурић.

Он је истакао да је његов таленат препознала професор српског језика Анкица Жугић, која је ступила у контакт са издавачем “Српска кућа” из Пожаревца и тако је свјетлост дана угледала “Појезива појезија”.

Педагог у Средоњошколском центру Милојка Симић рекла је Срни да је Марко један од активнијих ученика и да је са својим пјесмама учествовао у обиљежавању значајних датума и манифестација ове образовне установе.

“Промоција је организована уз помоћ директора Бојане Дурмић Симић и општине Милићи и надам се да се Марко овдје неће зауставити, да ће бити објављене многе збирке са његовим потписом, а нама остаје да му пожелимо много успјеха у даљем животу и раду”, рекла је Симићева.

Она је додала да су они који су помогли издавање збирке пјесама вечерас добили признања културно-издавачког центра “Српска кућа”.

Промоцији књиге одржана је у Амфитеатру Средњошколског центра у присуству ученика и професора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана