Промовисана монографија Ловачког удружења Мраковица

Срна
Промовисана монографија Ловачког удружења Мраковица

Приједор - У приједорској Градској читаоници вечерас је промовисана монографија Ловачког удружења "Мраковица" под називом "Развој ловства на подручју Приједора 1906-2016", аутора Зорана Семиза.

Ријеч је о познатом приједорском неуропсихијатру који је аутор више стручних и научних радова, монографија и стручних књига.

Он за ову монографију каже да је дуго припремана будући да је требало прикупити огроман документарни материјал који она садржи у својих 18 поглавља.

"Идеја је потекла на основу сазнања у Музеју Козаре да је ловачко удружење основано 1906. године, а да, иако постоји одређена грађа, не постоји мјесто гдје би она била прикупљена", навео је Семиз.

Он је додао да и њему као ловцу доста значи што је оваква књига угледала свјетло дана.

"Лов је за мене више него хоби и са великим задовољством сам посветио доста времена прикупљању грађе за ову књигу", рекао је Семиз.

Предсједник Ловачког удружења "Мраковица" Младен Унијат истакао је да ова монографија значи пуно овом ловачком удружењу, јер садржи доста архивске грађе која описује стање у ловству кроз читав један вијек.

"Ова књига ће доста значити нашем младом нараштају и младим ловцима који ће овдје доћи до значајних сазнања за лакше поступање у лову, дивљачи и оружју, као и свему што им је потребно из области ловства", рекао је Унијат.

Он је истакао да ово удружење броји 554 ловца, као и да ће се ова свечаност промоције монографије, поводом 110 година ловства у Приједору, завршити, након 15 година, на обновљеној ловачкој вечери. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана