Промовисана књига о пола вијека Радија Републике Српске

Срна
Промовисана књига о пола вијека Радија Републике Српске

Бањалука - У Бањалуци је вечерас промовисана књига "Радио - талас дуг 50 година", аутора Богдана Ристића, издата поводом 50 година постојања Радија Републике Српске.

Ристић је рекао новинарима прије промоције да је Радио Републике Српске један од ријетких медија у Српској који обиљежава 50 година постојања и једини медиј који је својих пола вијека сажео у једној књизи.


"У књизи се покушава приближити све што је рађено, какво је вријеме било прије 50 година, какви су тада били захтјеви, шта се мијењало у професији, код новинара, код уредника, шта се мијењало у друштвеној заједници и како су се мијењали друштево-економски односи", навео је Ристић.

Он је нагласио да ће књига у првом реду бити архива, јер нема сачуване кључне архиве, а поједини сегменти које садржи књига морали су да буду тражени из више извора.

"Доста тога је урађено и по сјећањима људи који су провели 50, 30, 20 година у овом медију. Срећа је да су још живи они који су радили у радију од првих дана његовог оснивања", рекао је Ристић.

Радио Републике Српске основан је прије пола вијека као Радио Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана