Промовисана књига “Младост и пуцњи”

Срна
Промовисана књига “Младост и пуцњи”

ШАМАЦ - У Шамцу је вечерас промовисана књига “Младост и пуцњи” аутора Марка Раулића из Модриче, која је посвећена погинулом двадесетдвогодишњем борцу Срђану Вајагићу.

Аутор књиге Марко Раулић рекао је Срни да је ово збирка поезије, помен и покушај брисање заборава и сјећање на Срђана Вајагића, пјесника и ратника који је погинуо бранећи отаџбину.

“Момак је имао 22 године и 22 пјесме су у књизи, а 30 година је од времена када је погинуо и то је један од повода ове књиге. Осим 22 пјесме, двије рецензије, додато је и седам пјесама Срђана Вајагића”, навео је Раулић.

Рецезент књиге Новак Танисић рекао да је у предговору под називом “Слобода не долази сама” аутор пренио кратке опсервације уз седам Срђанових родољубивих пјесама, дајући тако бар дјелимичан увид у стваралаштво онога коме је посветио стихове.

“Ово је озбиљна поетска порука и поука о родољубљу и патритизму у оном изворном националном облику”, додао је Танасић.

Промоцији књиге у Центру за културу Шамац присуствовао је и Срђанов отац Мирко Вајагић, уредник часописа “Срђанов венац”.

Вајагић је рекао да му је част што вечерас присуствује промоцији и што је књига посвећена његовом сину, да, ипак, не буду заборављени он и сви они који су бранили отаџбину.

“Ја сам уредник часописа жСрђанов венацж који већ девету годину заредом излази у издању Задужбине жЗдравко В. Гојковићж из Београда и редовно га промовишем у Србији и Републици Српској. Желио бих да неко настави да послије мене то ради”, истако је Вајагић.

Он је додао да се идеја о покретању часописа родила 2014. године, те да промоција у Шамцу представља велики допринос идеји промовисања родољубиве и љубавне поезије младих.

Срђан Вајагић рођен је у Београду, а живио је у Шамцу и погинуо као припадник Војске Републике Српске 11. јула 1992. године у Гребницама код Шамца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана