Промоција прве сликовнице у Добоју чији су аутори дјеца

Срна
Промоција прве сликовнице у Добоју чији су аутори дјеца

Добој - Прва сликовница са текстовима и илустрацијама чији су аутори дјеца награђена на конкурсу "Ружно паче није лабуд" представљена је у Народној библиотеци у Добоју поводом Међународног дана дјечије књиге.

Директор Народне библиотеке Славица Гостимировић рекла је вечерас новинарима да је ријеч о првој сликовници дјеце - аутора на овом подручју.


Према њеним ријечима, сликовница у издању добојске Библиотеке садржи шест награђених ликовно-литерарних радова по објављеном конкурсу.

Библиотекар и приређивач сликовнице Ивана Букејловић појаснила је да је конкурс био отворен за ученике основних школа са добојске регије и да је задовољна бројем пријављених радова.

У категорији ученика од првог до петог разреда, прво мјесто додијељено је ученици четвртог разреда добојске Основне школе /ОШ/ "Свети Сава" Софији Недић, друго мјесто Јелени Благојевић, ученици четвртог разреда ОШ "Вук Стефановић Караџић" Добој, док је треће мјесто освојила Анђела Јовановић ученица петог разреда из исте школе.

У категорији ученика од шестог до деветог разреда, прво мјесто додијељено је ученици осмог разреда ОШ "Ђура Јакшић" из Мајевца Ани Кнежевић, друго мјесто ученици седмог разреда ОШ "Вук Стефановић Караџић" Добој Софији Букејловић, а у ту школу је отишла и трећа награда, а освојила је Милана Јовић ученица шестог разреда.

Ауторима објављених радова уручене су и награде спонзора, а из добојског СНСД-а најавили су да ће и у наредном периоду афирмисати и помагати активности чији су носиоци дјеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана