Пројекат удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.”: “Екомотива” чисти Србац

Д. Ј.
Пројекат удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.”: “Екомотива” чисти Србац

СРБАЦ - Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.” из Српца покренуло је пројекат “Екомотива”, у оквиру којег ће бити организовано неколико еколошких активности, а прва од њих била је прољећно чишћење ужег градског језгра.

Извршни директор удружења Тања Шњегота каже да су акцију чишћења назвали “Еко објектив”, а учествовало је око 30 волонтера.

- Назив је симболичан јер ћемо упоређивати слике прије и послије чишћења, како бисмо указали грађанима на потребу оваквих активности. Поставили смо и неколико нових канти за смеће на локацијама гдје их раније није било - рекла је Шњегота.

Подијељени су и платнени цекери пролазницима, по принципу “пластична кеса за папирни цекер”, а биће организоване и радионице рециклаже.

- Адаптираћемо и зелени кутак у просторијама нашег удружења, а пројекат ће бити окончан планинарским походом на врх Мотајице - додала је Шњегота.

Ученица седмог разреда ОШ “Јован Јовановић Змај” Тијана Благић каже да је учествовала у акцији како би дала примјер суграђанима да се треба више ангажовати на заштити животне околине.

 - Нисам знала колико се отпада може наћи на јавним површинама и драго ми је што сам помогла да Србац изгледа уредније - рекла је она.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана