Пројекат Помоћ за самопомоћ у Приједору: Накнадним усавршавањем лакше до радног мјеста

С. Та.
Пројекат Помоћ за самопомоћ у Приједору: Накнадним усавршавањем лакше до радног мјеста

Приједор - Градоначелник Приједора Марко Павић уручио је јуче сертификате за осам корисника програма "Помоћ за самопомоћ", који су у протеклих шест мјесеци накнадним усавршавањем код послодаваца стекли квалификације које ће им помоћи да лакше дођу до посла.

Ријеч је о незапосленим лицима од 18 до 35 година старости, која су радила код шест послодаваца и која су након обуке остала да раде код тих послодаваца.

Павић је подсјетио да је ово пета година да Приједор, у сарадњи са њемачком фондацијом "Крила наде" и Удружењем "Прогрес" из Сарајева, води акцију подстицања запошљавања младих, гдје се млади преквалификују или обучавају за занимања која су потребна тим послодавцима.

- На овај начин се већ запослило 50 људи у претходном периоду, а више од 80 одсто остало је да ради код тих послодаваца - навео је Павић и додао да овај пројекат суфинансира град са по 4.800 евра, односно 9.600 КМ.

Представник Удружења "Прогрес" из Сарајева Елвир Чаушевић нагласио је да је циљ овог пројекта, који се реализује у девет региона у БиХ, да се младима омогући што већа конкурентност на тржишту рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана