Пројекат „Добри потомци су добри преци“, представљен и у Гацку

М. Л.
Пројекат „Добри потомци су добри преци“, представљен и у Гацку

ГАЦКО - Предавањима широм Српске и ФБиХ професори бањалучког Филозофског факултета настоје указати на потребу заштите културног насљеђа српског народа у БиХ, а прилику да их слушају вечерас су имали становници Гацка.

Предавања се одржавају у оквиру пројекта „Добри потомци су добри преци“ који Филозофски факултет у Бањалуци реализује уз подршку војвођанског Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону.

Организацију у Гацку помогли су тамошња Народна библиотека и СПКД „Просвјета“ Гацко, а предавачи су били професори Тања Станковић-Јанковић, Славиша Јењић и Боривоје Милошевић.

Током предавања представили су Филозофски факултет у Бањалуци, а било је ријечи и о упознавању знаменитости Српске кроз реализацију пројектне наставе и култури сјећања

- Овај пројекат подразумијева одржавање предавања из области историје, педагогије и психологије, а све са циљем да се код људи развије осјећај за национални идентитет - рекао је професор историје Бошко Бранковић који је руководилац и један од предавача у оквиру пројекта „Добри потомци су добри преци“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана