Програм у Требињу поводом кинеске Нове године

Срна
Програм у Требињу поводом кинеске Нове године

ТРЕБИЊЕ - У Требињу је вечерас одржан програм поводом кинеске Нове године, у организацији Града Требиња и Амбасаде Кине у БиХ, којем је присуствовао и кинески амбасадор Ђи Пинг.

Амбасадор Ђи истакао је на свечаности да се лунарна Нова година прославља скоро 4.000 година и да је то најстарији, најдужи и најрадоснији кинески празник.

Он је изразио задовољство што се кинеска Нова година обиљежава и у Требињу, граду који кинески народ посебно воли и цијени.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је да, иако је удаљеност Кине и ове регије велика, животни путеви доводе све већи број кинеских грађана у Требиње.

"Требиње је заиста мали град по броју становника, али је зато по неким важним параметрима израстао у мјесто пожељно за живот", рекао је Ћурић и додао да је то средина која има стратешко опредјељење да унаприједи пословни амбијент, подстакне развој локалне економије и привуче инвестиције.

Новогодишњи програм одржан је у Културном центру Требиње у присуству бројних представника јавног живота града и гостију.

Амбасадор Ђи Пинг претходно је у просторијама Народне библиотеке Требиње присуствовао форуму и разговарао са представницима јавног живота из области културе, спорта, туризма и привреде Требиња.

Кинеска Нова година или Прољећни фестивал је празник којим се прославља почетак Нове године по традиционалном кинеском календару.

Кинеска Нова година почела је 22. јануара и трајаће до 10. фебруара 2024. године и биће у знаку зеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана