Продужен рок за конверзију кредита у швајцарцима

Ж. К.
Продужен рок за конверзију кредита у швајцарцима

Бањалука - Хипо Алпе Адрија банке Бањалука и Мостар продужиле су рок за подношење захтјева за конверзију кредита са валутном клаузулом у швајцарским францима до 31. јула.

У Хипо банци Бањалука су истакли да је на нивоу БиХ закључно са 30. јуном захтјев за конверзију поднијело 3.698, односно 71 одсто од укупно 5.182 клијента корисника ових кредита. Банка је реализовала или су у завршном процесу реализације 2.972 захтјева, чиме су ти случајеви окончани конверзијом или затварањем кредита уз умањење дуга. У РС је 2.211 или 84 одсто клијената поднијело захтјев, а у ФБиХ 1.487 или 58 одсто.

- Поступајући одговорно Хипо банке у БиХ донијеле су одлуку да продуже рок до којег клијенти корисници кредита са валутном клаузулом у швајцарским францима могу поднијети захтјев за конверзију. Планирани завршетак процеса конверзије био је почетак јула, али узевши у обзир велики број пристиглих захтјева и интересовање за конверзију, рок је продужен до 31. јула 2016. године - истакли су у Хипо банци Бањалука.

Рјешење подразумијева смањење износа кредитних обавеза за 30 одсто, уз конверзију по тренутном курсу и фиксну каматну стопу новог кредита од 5,99 одсто. Предложено рјешење има и додатну компоненту социјалне одговорности, у виду смањења износа кредитних обавеза за 50 одсто за 25 одсто клијената са најнижим мјесечним примањима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана