Продужен рок за издавање лиценци за возаче

Срна
Продужен рок за издавање лиценци за возаче

Сарајево - Савјет министара БиХ одлучио је данас да до 15. октобра буде продужен рок за окончање поступка издавања лиценци и квалификационих картица за возаче, који је у надлежности Министарства комуникација и транспорта БиХ.

Према ранијој одлуци, рок за окончање тог поступка био је 15. април.

Из Савјета министара БиХ саопштено је да је на сједници, на приједлог министра комуникација и транспорта БиХ, разматрана проблематика примјене Правилника о условима за издавање лиценци и квалификационих картица за возаче.

Савјет министара БиХ је, на приједлог Министарства спољне трговине и економских односа БиХ, утврдио Приједлог протокола о управљању наносом, уз оквирни споразум о сливу ријеке Саве, којим се унапређује регионална сарадња у овој области.

Овим протоколом БиХ, Србија, Хрватска и Словенија регулишу процедуре заједничке сарадње у вези с одрживим управљањем наносом ради заштите водног и режима наноса у сливу ријеке Саве, те успостављања и унапређења пловидбе и одржавање пловних дијелова ријеке Саве и њених притока. 

БиХ, Србија, Хрватска и Словенија израдиће, како се наводи, заједнички план управљана наносом у сливу ријеке Саве.

Савјет министара БиХ усвојио је информацију Министарства спољне трговине и економских односа БиХ о активностима у оквиру CEFTA Пододбора за пољопривреду, укључујући санитарна и фитосанитарна питања /СПС/ у 2014. години.

Задужено је Министарство спољне трговине и економских односа БиХ да, у сарадњи са члановима Радне групе за пољопривреду и СПС у БиХ, настави планирати, проводити и координисати активности предвиђене годишњим Програмом рада CEFTA Пододбора за пољопривреду, укључујући санитарна и фитосанитарна питања.

Савјет министара БиХ привремено је овластило Неџиба Делића за обављање свих административних и финансијских послова координатора за реформу јавне управе при Канцеларији предсједавајућег Савјета министара БиХ, да би ова канцеларија могла несметано радити и извршавати законом предвиђене обавезе до окончања процедуре именовања координатора за реформу јавне управе.

Привремено овлаштење дато је након одласка ранијег координатора Семихе Боровац на министарску позицију, као и чињенице да није попуњено мјесто замјеника координатора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана