Прњаворска екипа „Фортуна оил“ побједник турнира уличној кошарци у Модричи

Срна
Прњаворска екипа „Фортуна оил“ побједник турнира уличној кошарци у Модричи

МОДРИЧА - Екипа „Фортуна оил“ из Прњавора побједник је турнира у уличној кошарци три на три који је одржан у Модричи.

Прњаворчани су синоћ у финалу савладали тим „Џет сет“ из Добоја резултатом 21:16.

На дводневном турниру, одржаном по правилима ФИБА и у оквиру манифестације „Модричко љето“, учествовало је 17 сениорских и 10 јуниорских екипа из Републике Српске и ФБиХ.

За најбољег ииграча турнира, одржаног на Тргу Милана Јелића, проглашен је Александар Петровић, члан побједничког тима.

У конкуренцији јуниора прво мјесто припало је екипи „Корона кафе“ из Добоја, која је резултатом 19:13 савладала домаћи тим „Графички студио Модрича“.

Пехар и новчане награде побједнику турнира, који је наступио у саставу Огњен Благојевић, Александар Петровић, Дејан Јовановић и Марко Милетић, уручио је представник генералног спонзора „Медико плус“ из Модриче Борислав Врањеш, а прелазни пехар Младен Милотић, замјеник начелника општине, покровитеља такмичења.

Организатор турнира Сергеј Павловић рекао је да је такмичење пратило неколико стотина грађана Модриче и околних општина.

-На турниру су учествовале најјаче екипе из БиХ, које су приказале врхунску кошарку -, рекао је Павловић и додао да од ФИБА очекује позитивну оцјену за организацију турнира, који би од наредне године требао бити међународног карактера.

Замјеник начелника општине Модриче Младен Милотић рекао је на затварању турнира да је такмичење организовано добро, а присуство великог броја екипа и посјетилаца показало да су Модричани традиционално добри домаћини спортистима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана