Прњаворчани држе Гинисов рекорд у припреми рибље чорбе

Срна
Прњаворчани држе Гинисов рекорд у припреми рибље чорбе

Прњавор - На акумулационом језеру Дренова данас су обиљежене двије године од како се општина Прњавор уписала у Гинисову књигу рекорда у припреми рибље чорбе.

Општина Прњавор је на Преображење прије двије године, прављењем 3.804 килограма чорбе, оборила ранији рекорд из Масачусетса од 3.020 килограма.

Предсједник Скупштине општине Борко Лукановић изразио је задовољство због великог броја гостију који су присуствовали манифестацији.

"Данас је овдје много ратних војних инвалида, риболоваца, гостију из Србије и Хрватске. Ова манифестација не представља само дружење, већ има и велики значај за промоцију туризма општине. Језеро Дренова има све предиспозиције да постане прави туристички бисер", истакао је Лукановић.

На језеру Дренова данас је одржано и 12. такмичење лов удицом на пловак и такмичење у припремању рибље чорбе у котлићу. Учествовало је 11 екипа сениора и седам екипа ратних војних инвалида.

Побједник такмичења у риболову у категорији сениора и шампион стазе је Гроздан Симикић из Дервенте, а награда за најбољу рибљу чорбу припала је Ненаду Стојнићу из Доњих Вијачана.

Данашњу манифестацију организовали су кабинет начелника општине Прњавор Синише Гатарића и Спортско риболовно друштво "Укрински цвијет", у оквиру обиљежавања Преображења Господњег-крсне славе општине Прњавор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана