Прњавор: Завршена акција прикупљања ПЕТ амбалаже

Срна
Прњавор: Завршена акција прикупљања ПЕТ амбалаже

Прњавор - Прикупљањем ПЕТ амбалаже на 11 локација на подручју општине, у Прњавору је данас, у оквиру међународне акције "Очистимо Земљу за један дан", обиљежен 22. април - Дан планете Земље.

Акцију су спровели чланови Планинарског друштва "Корак више" из Прњавора у сарадњи са Удружењем агронома и туризмолога Републике Српске "РАДА" и Основном школом /ОШ/ "Бранко Ћопић".


Педагог у овој школи Јелена Радивојевић Ступар каже да се 200 ученика одазвало позиву да волонтерски учествују у прикупљању ПЕТ амбалаже.

Ученици ОШ "Бранко Ћопић" од 2012. године прикупили су више од шест тона ПЕТ амбалаже, а новац од продаје искориштен је за набавку средстава и помагала у настави.

Ступарова је подсјетила да је цијели април у овој школи посвећен планети Земљи, те да је у току реализација еколошког пројекта "Данас за сутра" подржаног грантом фонда Отворено друштво БиХ.

"Данас смо код школе у граду и код подручне школе у Штрпцима посадили 30 садница воћа, а почели смо и садњу показних повртњака да би ученици на настави биологије и познавања природе на практичним примјерима могли да виде како изгледају поједине врсте поврћа и воћа. Посадили смо и око 200 садница цвијећа и украсног биља", додала је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана