Прњавор: За водоводну мрежу 1.380.488 евра

ГС
Foto: Срна

ПРЊАВОР- Градоначелник Прњавора Дарко Томаш потписао је данас у Бањалуци са министром финансија Српске Зором Видовић уговор о преносу кредитних средстава Европске инвестиционе банке за изградњу водоводне мреже за насеља Мравица, Лишња, Гаљиповци и Ратковац од 1.380.488 евра, по пројекту "Водовод и канализација у Републици Српској два", потврђено је Срни из Градске управе.

Укупна процијењена вриједност пројекта је 2.751.835 евра, од чега град Прњавор из властитих средстава треба да обезбиједи 1.371.347 евра.

Данас је потписан и Меморандум о начину реализације пројекта између Министарства финансија Републике Српске, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске и града Прњавора.

Датум завршетка пројекта је 20. децембар 2024. године, уз могућност продужења рока уз сагласност Европске инвестиционе банке.

Народна скупштина Републике Српске је 17. јуна 2020. године донијела одлуку о прихватању задужења Републике Српске према ЕИБ по пројекту "Водовод и канализација у Републици Српској два" у укупној вриједности од 30 милиона евра.

Пројекат ће бити реализован у градовима Прњавор, Лакташи, Градишка, Требиње, Приједор и Зворник, и општинама Рогатица, Пале, Источна Илиџа, Вукосавље, Лопаре, Теслић, Милићи и Невесиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана