Прњавор: За кружну раскрсницу на Вијаци 815.000 КМ

Agencije
Прњавор: За кружну раскрсницу на Вијаци 815.000 КМ

ПРЊАВОР - У прњаворском приградском насељу Вијака данас је почела изградња кружног тока у вриједности 815.000 КМ, чему су присуствовали вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић и начелник општине Прњавор Дарко Томаш.

Нешић је рекао новинарима да се кружна раскрсница гради на укрштању путева Прњавор-Дервента и Прњавор-Станари-Србац, са дијелом измјештања пута из правца Дервенте у дужини од 238 метара.

"На тај начин добићемо савремену саобраћајницу чија је вриједност 815.000 КМ. Све радове ћемо извршити у року од предвиђених 90 дана и тако створити услове за безбједнији, лакши и бржи саобраћај", каже Нешић.

Он је додао да "Путеви Републике Српске" на овај начин најављују велику грађевинску сезону коју ће током ове године покренути у цијелој Републици Српској.

Томаш је подсјетио да је прије годину дана са "Путевима Републике Српске" потписан уговор о заједничкој изградњи ове кружне раскрснице.

"Општина је требала да ријеши имовинско-правне односе и изради пројектну документацију, а `Путеви Републике Српске` ће бити инвеститори пројекта", појаснио је Томаш.

Он је напоменуо да је ово четврти већи заједнички пројекат општине Прњавор са "Путевима Републике Српске".

"Прије нешто више од три године заједно смо отворили мост у Кулашима, након тога смо завршили кружни ток на самом улазу у град и Улицу Владе Винчића", рекао је Томаш.

Извођач радова на кружној раскрсници на Вијаци је предузеће "МГ минд" из Мркоњић Града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана