Прњавор: За 289 стипендиста 300.000 км из буџета општине

Срна
Прњавор: За 289 стипендиста 300.000 км из буџета општине

Прњавор - У Прњавору су у суботу потписани уговори са 289 стипендиста, за које ће из овогодишњег буџета општине бити издвојено 300.000 КМ.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш навео је да мјесечна стипендија за средњошколце износи 70 КМ, за студенте 100 КМ, док ће посебно талентованим и студентима из реда борачких категорија бити исплаћено по 150 КМ.

"Свакоме ће бити исплаћено 10 стипендија, а не девет, како је био случај у претходне двије или три године", каже Томаш.

Он је најавио да ће ускоро бити расписан јавни позив за додјелу три "златне стипендије", односно за троје најбољих студената са подручја општине.

"У наредном периоду издаћемо и студентске, односно ђачке картице, на основу којих ће студенти и ученици са подручја општине, уз договор са појединим привредницима у Прњавору и Бањалуци, моћи између осталог да остваре погодности при куповини школског материјала и опреме", додао је Томаш.

Он је истакао да присуство великог броја ученика на потписивању уговора за стипендију показује да општина Прњавор има будућност, те је најавио да ће локална заједница максимално подржавати младе људе.

Студент прве године Електротехничког факултета у Бањалуци Александра Ћућић каже да први пут прима стипендију и да ће јој ова средства знатно допринијети побољшању услова за даље школовање.

"Лијепо је знати да неко мисли на нас и да нас подржава", рекла је Ћућићева.

Општина Прњавор стипендира редовне ученике свих јавних високошколских установа, дјецу из реда породица борачких категорија, погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, те социјално угрожених породица.

Стипендије се додјељују и посебно талентованим и надареним студентима и ученицима, а обезбијеђене су и три стипендије за дјецу са Косова и Метохије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана