Прњавор: Тужба Градипа неоснована

Ц. М.
Прњавор: Тужба Градипа неоснована

Прњавор - Тужба коју је прњаворска грађевинска фирма "Градип" поднијела против општине Прњавор у вези са продајом земљишта на којем се налази Музичка школа је неоснована и за другу лицитацију на којој је плац купило предузеће "Кусић путеви" није било правних препрека.

Рекао је то у сриједу помоћник правобраниоца РС Борислав Јеличић на ванредној сједници Скупштине општине Прњавор, одржаној на захтјев одборника СНСД-а. Одборници су разматрали информацију о продаји непокретности у општинском власништву на лицитацијама, а главне теме су биле продаја зграде и земљишта Музичке школе и плаца Црвеног крста.

- "Градип" тужбом тражи 36.000 КМ на основу поврата кауције и 33.000 за накнаду штете која у чињеничном основу тужбе није конкретно наведена - истакао је Јеличић.

Предсједник Клуба одборника СНСД-а у прњаворском парламенту Горан Земун истакао је да су жељели да буде рашчишћено шта се дешавало са продајом земљишта на којем се налази Музичка школа.

- Питање је зашто је поништена лицитација на којој је "Градип" понудио 880.000 КМ више од "Кусић путева" - казао је Земун.

Са извршним директором "Градипа" Миланом Бијелићем јуче нисмо успјели да ступимо у контакт.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана