Прњавор: Сјећање на 626 погинулих бораца

Срна
Foto: Фејсбук

ПРЊАВОР- У Спомен-храму на Вучијаку данас су поводом обиљежавања Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске, служени помен и парастос за 626 погинулих бораца са подручја Прњавора у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, а делегације градске власти и борачких удружења положиле су вијенце код спомен-плоча.

Предсједник градске Борачке организације Перица Ђумић изјавио је новинарима да су прњаворски борци као припадници различитих јединица прошли сва ратишта у Републици Српској и тако пронијели славу свог града ради обезбјеђивања слободе за српски народ и будуће нараштаје.

Ђумић каже да је у мирнодопским условима неопходно више радити на јединству свих организација које окупљају борце, јер се само тако може очувати Република Српска, као и да се посебна пажња мора поклонити и породицама из редова борачке популације.

Парастосу у Спомен-храму на Вучијаку присуствовао је и градоначелник Дарко Томаш који је, честитајући крсну славу Видовдан свим борцима Војске Републике Српске, поновио да ратне страхоте морају бити опомена да се проблеми морају рјешавати на миран начин, а никако сукобима.

Вјерски обреди обављени су и код гроба Вељка Миланковића, ратног команданта јединице "Вукови с Вучијака", и код спомен-обиљежја за 28 погинулих бораца из Мјесне заједнице Кремна.

Миро Шикарац из јединице "Вукови с Вучијака" рекао је у изјави новинарима да и данас након 30 година сјећање на команданта Миланковића не блиједе.

"Он је оставио дубок траг у срцима својих сабораца, браће. Сваке године се окупљамо да му одамо почаст, а настојимо да нам и дјеца заволе нашу јединицу. Драго ми је што се нове генерације с поштовањем односе према успоменама на Вељка и нашој борби у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату", рекао је Шикарац у изјави новинарима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана