Прњавор: Шест удружења добило општинске просторије на кориштење

Срна
Foto: Фејсбук

ПРЊАВОР - Шест удружења која дјелују на подручју општине Прњавор добила су данас на кориштење општинске просторије у објекту у главној улици у граду.

Начелник општине Дарко Томаш одржао је састанак и потписао уговоре о кориштењу ових просторија са представницима Удружења слијепих и слабовидих лица, Удружења жена "Тканица", Општинске организације СУБНОР-а, Удружења "Ромска дјевојка - Романи ћеј, Удружења пчелара "Багрем" и Удружење родитеља са четворо и више дјеце "Четири плус".

Томаш је рекао новинарима да на подручју локалне заједнице дјелује доста удружења и невладиних организација, али да је ових шест најактивније, а недостајао им је адекватан простор за рад, те им је на овај начин трајно ријешен проблем радног простора.

"Очекујемо и даље добру сарадњу и што више успјешно реализованих пројеката", рекао је Томаш.

Предсједник Удружења слијепих и слабовидих лица Горан Васић каже да су просторије које су добили условније и веће од оних које су раније користили.

"На овај начин наше удружење, које броји 40 чланова, моћи ће боље организовати свој рад, организоваћемо чешћа дружења чланства, заједнички радити на пројектима и спроводити едукације", рекао је Васић.

У Удружењу жена "Тканица" истакли су да у свом раду на очувању традиције увијек имају подршку локалне заједнице, али и да очекују да ће са новим просторијама доћи и до омасовљења чланства.

"Тренутно на изради ручних радова имамо ангажовано 10 жена, иако је заинтересованост много већа. Сада када имамо просторије у центру града вјерујем да ће нам се прикључити још суграђанки", рекла је предсједник Удружења Љубица Моравац.

Из Удружења "Романи ћеј" подсјећају да годишње реализују више од пет пројеката и више од 20 акција.

"Кроз наше радионице и различите едукације прође више од 300 корисника, како Рома тако и припадника свих других маргинализованих група", појаснила је предсједник овог удружења Сњежана Мирковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана