Прњавор: Шест најбољих осврта на конкурсу "Прочитај и ти"

Г.С.
Прњавор: Шест најбољих осврта на конкурсу "Прочитај и ти"

ПРЊАВОР - Народна библиотека Прњавор наградиће у петак шесторо читалаца чији су осврти на прочитана књижевна дјела добили највишу оцјену током јавног конкурса "Прочитај и ти". Најбоље осврте су написали Жељка Врачевић, Амел Дидић, Мартина Живковић, Тања Пеулић, Елена Бокур и Ђорђе Ковачевић.

Директор Библиотеке Драгана Маринковић рекла је да се на конкурс пријавио већи број читалаца, који су на себи својствен начин кроз писани осврт указали на радњу у књизи и све што је у њој интересантно, али да је било и оних који су се јављали и усмено износили запажања.

"Захваљујући овом конкурсу, добили смо жељене информације шта је то што се сада највише чита, као и инспирацију шта и зашто читати. Сигурна сам да ће многи читајући осврте, који се налазе на нашем Фејсбук профилу, и сами пожељети да узму у руке неку од препоручених књига", рекла је Маринковићева у изјави Срни.

На љубитеље писане ријечи који ће бити награђени највише утисака оставили су дјело енглеског писца Џорџа Орвела "1984", свјетски бестселер "Тајни живот пчела", роман "Никада ме не остављај", који су књижевни критичари часописа "Тајм" уврстили међу 100 најбољих романа на енглеском језику свих времена, дјело Весне Тодорић "Од пастира до светитеља" - илустрована биографија Светог Василија Острошког, као и Шекспирови "Ромео и Јулија", те "Нечиста крв" Боре Станковића.

Конкурс је организован поводом обиљежавања Међународног дана писмености.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана