Прњавор: Рестриктивне мјере продужене до 27. априла

Срна
Прњавор: Рестриктивне мјере продужене до 27. априла

ПРЊАВОР - Све рестриктивне мјере уведене због епидемије вируса корона на подручју општине Прњавор продужене су до 27. априла, рекао је командант Општинског штаба за ванредне ситуације Дарко Томаш.

Он је након данашње сједнице Штаба истакао да у протеклим данима није уродио плодом апел становништву да се не окупљају у већим групама на излетиштима и другим локацијама због чега ће до уторка, 21. априла, у потпуности бити забрањен приступ акумулационом језеру Дренова.

"И даље остаје на снази забрана окупљања на јавним мјестима више од три лица, а надлежни контролни органи обављаће појачане контроле осталих излетишта, попут планине Љубић, ријеке Укрине, паркова, школских игралишта и других локалитета на којима је примијећено окупљање грађана", рекао је Томаш.

Са данашње сједнице упућен је приједлог Републичком штабу за ванредне ситуације да се размотри могућност продужења важења возачких дозвола и потврда о регистрација возила за лица која се тренутно налазе ван БиХ.

"На овај начин помогли бисмо нашим грађанима који се налазе у иностранству, а због карантина или других околности не могу доћи у БиХ и сами ријешити тај проблем", рекао је Томаш.

Он је савјетовао грађане у иностранству да се за продужење пасоша обрате амбасади БиХ у земљи у којој се налазе. На подручју општине Прњавор нема новообољелих лица од вируса корона, а под здравственим надзором налази се 120 особа.

Током протеклог викенда једно лице женског пола стављено је у карантин у хотелу "Национал", који је намијењен за осјетљиве категорије становништва.

Од раније су активни карантини у Спортском рекреационом центру "Борик" и Спортској дворани "Слога".

Службеници Полицијске станице Прњавор у протеклих 24 часа санкционисали су осам лица због непоштовања мјера забране кретања, а општинска комунална инспекција контролисала је 18 лица која имају рјешење о кућној изолацији, при чему је установљено да није било кршења прописаних мјера.

Општински штаб за ванредне ситуације поновио је апел становништву да поштују прописане мјере како би спријечили могућност даљег ширења вируса и повећање броја обољелих лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана