Прњавор: Реља Веселица побједник фото-конкурса "Књигу на сунце"

Срна

ПРЊАВОР - На фото-конкурсу "Књигу на сунце", који је организовала Народна библиотека Прњавор у протеклих мјесец дана, пристигло је 18 фотографија, а према гласовима посјетилаца "Фејсбук" и "Инстаграм" профила ове установе највише гласова, укупно 388, добио је Реља Веселица.

Друго мјесто са 360 гласова заузела је фотографија Маје Алексић, а трећа са 314 гласова била је Марија Модић.

Најбољима су данас у просторијама Библиотеке уручене награде спонзора предузећа "Младегс Пак" и Мериме Челенка.

Директор Народне библиотеке Драгана Маринковић рекла је Срни да су се, за разлику од прољећа када су најтраженији били домаћи класици попут Иве Андрића и Меше Селимовића, током љета највише читала дјела Јелене Бачић Алимпић, Весне Дедић, Норе Робертс, Дејана Стојиљковића и Вање Булића, као и да је примијетна повећана заинтересованост читалаца за италијанску књижевност.

"У мјесецима пред нама планирамо још низ занимљивих активности којима ћемо покушати да што више наших суграђана мотивишемо да слободно вријеме проводе читајући. Једна од првих активности биће уприличена 8. септембра поводом Свјетског дана писмености", најавила је Маринковићева.

У прњаворској Библиотеци на Одјељењу за одрасле у току је седмица посвећена Агати Кристи, једном од најпознатијих аутора криминалистичких романа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана