Прњавор: Потписани уговори за стипендирање 262 ученика и студента

Срна
Прњавор: Потписани уговори за стипендирање 262 ученика и студента

ПРЊАВОР - Општина Прњавор потписала је уговоре о стипендирању 94 ученика и 168 студената у овој школској години.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао Срни да се годишње за ову намјену издвоји 300.000 КМ буџетских средстава.

“Општина Прњавор једна је од ријетких локалних заједница која из буџета скоро свим студентима исплаћује стипендије што видимо као најбоље улагање у будућност. Потписали смо уговор са 262 стипендиста, а сваке године проширујемо права како би што више младих добило општинску стипендију” , нагласио је Томаш.

Он је подсјетио да право на стипендију имају студенти друге и виших година студија на јавним високошколским установама, односно студенти интегралног начина студирања, ученици са просјеком оцјена 5,0, као и дјеца из породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до шесте категорије, те дјеца корисници Центра за социјални рад.

Томаш је навео да је у плану да у наредним годинама овим програмом подршке младима буду обухваћена и дјеца из вишечланих породица.

Студент завршне године Природно-математичког факултета у Бањалуци Едвин Клокић, који је већ три године корисник општинске стипендије, рекао је да овај вид новчане помоћи много значи за кућни буџет јер олакшава трошкове школовања

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана