Прњавор: Покренута акција "За Срђанову кућу"

Srna
Прњавор: Покренута акција "За Срђанову кућу"

ПРЊАВОР - Осмогодишњем Срђану Даничићу, који након очеве погибије живи са мајком Бранком у скромној, недовршеној кући у селу Шаринци, код Прњавора, највећа је жеља да добије сигуран кров над главом, купатило и нови телевизор.

 

Ова породица је прво око двије године живјела у дрвеној бараци, која и данас стоји као свједок тешког животног пута породице Даничић.

Потом су успјели да изграде и покрију скромну кућу, која је након Жељкове погибије у саобраћајној несрећи остала недовршена.

У тешким тренуцима колико су могли помагале су им комшије, али све то није довољно да Срђан и његова мајка живе сигурни да их неће задесити нова невоља.

Прије недавног невремена олуја им је полупала цријеп на кући, посљедице су саниране, али је остао страх од сваког наредног тмурног облака.

"Сама се борим, али то није довољно да се кућа доврши. Замолила бих све добре људе који могу да помогну у грађевинском материјалу, не треба ми новац, само да нам се помогне да се кућа заврши и буде сигурна за живот, да ми дијете има купатило", рекла је Бранка, самохрана мајка, која ради на дневницу у селу како би обезбједила основно за живот.

Бранка каже да посао не бира и да ради све што треба, те да је у свему прати Срђан јер је још мали да остаје сам код куће.

Већ сада треба размишљати о предстојећој зими и купити дрва, а накупило се и дуга за утрошену струју.

"Долазили су већ да нам искључе струју, али ја када идем на дневницу одвојим колико могу новца да платим. Очекујем поново или да дођу или да пошаљу опомену" , прича Бранка.

Срђан завршава први разред, наставу, као и остала дјеца, прати преко ТВ програма, али на телевизору који је већ застарио, па му је жеља да добије нови уређај.

На друштвеним мрежама покренута је акција "За Срђанову кућу" да би се помогло овој породици, а администратори ове странице објавили су да ће општина Прњавор преузети трошкове замјене крова.

У плану је да се уз помоћ пламенитих људи ријеши и проблем канализације, омалтеришу зидови, ураде глазура, подне и зидне облоге, поставе прозори и улазна врата, купи намјештај и потребни кућни апарати.

У Уникредит банци на име Бранка Врховац за уплату новчаних средстава отворен је жиро рачун број 5517–2025–8096–1556. /крај/тс/дад/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана