Прњавор: Поклони за првачиће поводом почетка нове школске године

ГС
Прњавор: Поклони за првачиће поводом почетка нове школске године

ПРЊАВОР- Градоначелник Прњавора Дарко Томаш посјетио је данас Основну школу /ОШ/ "Никола Тесла" у Прњавору, гдје је уручио пригодне поклоне за 79 првачића поводом почетка нове школске године.

"Сваке године наше првачиће наградимо симболичним пакетићима, а за ову школску годину смо обезбиједили укупно 270 оваквих пакетића. У односу на прошлу годину то је повећање за 37, показатељ који нас радује", рекао је Томаш новинарима.

Он је нагласио да је град ове године набавио и 1.120 комплета уџбеника за ученике од петог до деветог разреда за шта је из буџета издвојено 242.500 КМ.

Град Прњавор, у којем је у свим основним и средњим школама данас почела настава у новој школској години, другу годину заредом обезбиједио је бесплатне уџбенике за све ученике од петог до деветог разреда са подручја ове локалне заједнице, а од првог до четвртог разреда Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Директор ОШ "Никола Тесла" Милан Вранић рекао је новинарима да се настава одвија несметано у централној школи у Прњавору и подручним школама у Гаљиповцима, Мравици и Грабик Илови.

"Имамо заступљен стручан наставни кадар, а у складу са повећаним мјерама безбједности ученика испред школе ће бити обезбијеђено стално присуство полицајца", навео је Вранић.

Основну школу "Никола Тесла" Прњавор похађа укупно 796 ђака од првог до деветог разреда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана