Прњавор подржао одлазак репрезентативаца на Свјетско првентство

Срна
Foto: Срна

ПРЊАВОР- Градоначелник Прњавора Дарко Томаш уприличио је данас пријем за кик-боксере клуба "Гард" из Прњавора Јелену Стојановић и Славена Остојића, те тренера Горана Малића који су позвани да као чланови репрезентације БиХ наступе на Свјетском првенству у Будимпешти.

Остојић ће наступити у категорији јуниора у дисциплини кик лајт до 69 килограма, Стојановићева у лоу кику до 60 килограма у категорији млађих јуниорки, док је Малић позван у својству тренера репрезентције за кик лајт.

Кик-бокс савез БиХ због недостатка финансијских средстава не може сносити трошкове учешћа на Првенству, па је Кик-бокс клуб "Гард" затражио помоћ од Града Прњавор.

Градоначелник Томаш каже да није мала ствар да двоје спортиста из Прњавора као чланови репрезентације учествује на једном оваквом престижном такмичењу што Град препознаје и вреднује.

"Већ су нам познати њихови резултати и ово нам не представља изненађење, увјерен сам да ће се и са Свјетског првенства вратити са неком од медаља, обрадовати како чланове клуба тако и све суграђане", рекао је Томаш у изјави новинарима.

Он вјерује да ће се за ове младе спортисте и њихова достигнућа тек чути и захвалио Кик-бокс клубу "Гард" на промоцији спорта и локалне заједнице.

Јелена, која се за предстојеће Првенство припремала на Палама и у Новом Саду, каже да ју је од малих ногу љубав према борилачким вјештинама опредијелила за кик-бокс. Она је у име клуба захвалила градоначелнику за финансијску и све друге досадашње им облике помоћи.

Њен клупски колега Славен каже да се интензивно припремао протекла два мјесеца у Требињу и Бихаћу и да ће конкуренција од 28 бораца у његовој категорији бити изузетно јака.

"Неће бити лако, али даћемо све од себе да се што боље представимо. Иако сам на 15 мјесту свјетске ранг-листе то ништа не значи, пресудна је свака борба која је неизвјесна до самог краја", појаснио је Славен.

Свјетско првенство у кик-боксу биће одржано у Мађарској од 23. августа до 1. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана