Прњавор омогућио праксу академцима: Студенти у Градској управи стичу нова знања

Ивана Винчић
Прњавор омогућио праксу академцима: Студенти у Градској управи стичу нова знања

ПРЊАВОР-Да Прњавор брине о својим студентима, показује споразум потписан од стране градоначелника Дарка Томаша и декана Факултета политичких наука, Ранке Перић Ромић.

Наиме, потписан је Споразум о сарадњи, који отвара врата за обављање студентске праксе за студенте овог Факултета, чиме се ствара дубља веза између академске теорије и практичне примјене.

-Наша је мисија да студенти ФПН-а током студирања стекну не само теоријска него и одређена практична знања и искуства која ће их припремити за изазове тржишта рада. Реализација стручне праксе такође пружа могућност студентима да се и сами у најбољем свјетлу представе послодавцима и на тај начин евентуално олакшају могућност запошљавања- навела је Перић Ромић.

Томаш је за „Глас Српске“ детаљније објаснио значај споразума како за студенте, тако и за Прњавор.

-Значајан је јер ће студентима омогућити да све оно што теоријски науче, виде како и у пракси функционише. Што се Града тиче, сигурно ће и студенти својим питањима и наметнутим темама подстаћи и наше службенике да унаприједе неке дијелове процеса рада и политичког одлучивања, а споразумом је предвиђено и да наставно особље Факултета врши обуку кадрова запослених у Градској управи- рекао је Томаш.


Важно је напоменути да уговори о обављању студентске праксе нису новост у Прњавору.

На примјер, студенти Економског факултета који имају пребивалиште на подручју Прњавора већ трећу годину заредом имају прилику обавити студентску праксу у Градској управи. Овај успјешан модел ће се проширити и на студенте Факултета политичких наука.

-Ово ће постати пракса, споразум је потписан без ограниченог рока - каже Томаш.

Навео је да је пракса дефинисана планом и програмом Факултета и да они најбољи имају могућност и да наставе сарадњу са Градском управом.

Осим тога, признање које Прњавор одаје студентима се огледа и кроз додјелу студентских награда за оне најбоље, што додатно подстиче младe људe.

Ова иницијатива потврђује посвећеност града Прњавора у подршци будућих академаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана