Прњавор: Одржан концерт поводом годишњице Првог српског устанка

Срна
Прњавор: Одржан концерт поводом годишњице Првог српског устанка

ПРЊАВОР - Чланови Градског културно-умјетничког друштва /ГКУД/ “Пронија” из Прњавора вечерас су са гостима из Градишке, Чечаве и Прњавора одржали традиционални концерт, поводом обиљежавања годишњице Првог српског устанка.

Предсједник Скупштине друштва “Пронија” Милан Радуловић рекао је Срни да им је од оснивања циљ да суграђанима поклоне један овакав концерт.

“Изабрали смо годишњицу Првог српског устанка као веома важан датум у историји српског народа. Велико нам је задовољство да смо тим поводом до сада угостили бројна културно-умјетничка друштва, домаћа и из иностранства”, рекао је Радуловић.

Он је додао да је на вечерашњем концерту у Дому културе ГКУД “Пронија” представио извођачки, припремни и пионирски ансамбл, вокално-инструменталну етно-групу и мјешовити народни и тамбурашки оркестар.

На концерту су наступили и КУД-ови “Коловит” из Градишке и “Душан Станковић” из Чечаве, те Српско просвјетно културно друштво “Просвјета” из Прњавора.

Предсједник КУД-а из Чечаве Наташа Мастиловић рекла је да имају добру сарадњу са друштвима из Прњавора и очекују узвратну посјету на Међународном фестивалу фолкора 25. априла у Чечави.

Она је истакла да је КУД из Чечаве од обнове рада 2016. године имао више од 200 наступа у Републици Српској и иностранству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана