Прњавор: Одржан Еколошки сајам Данас за сутра

Срна
Прњавор: Одржан Еколошки сајам Данас за сутра

Прњавор - У Прњавору је данас, у организацији Основне школе "Бранко Ћопић", одржан еколошки сајам под називом "Данас за сутра" на којем су ученици свих школа са подручја општине представили своје еколошке скечеве, ликовне, литерарне и фотографске радове.

"Направили смо изложбу предмета насталих на креативним радионицама, промотивних материјала, дидактичких средстава која смо радили употребом рециклираних материјала. Жељели смо да покажемо да се не мора стално куповати нешто ново, да се од пластичних чепова или флаша могу направити лијепе и корисне ствари", рекла је координатор пројекта Јелена Радивојевић Ступар.


Она је истакла да су ученици и наставници током ове школске године вриједно радили, а данас су као круну пројекта представили резултате тих активности.

Ступарева је подсјетила да је прикупљање ПЕТ амбалаже у овој школи, као свакодневна активност, почело 2012. године и изразила увјерење да ће се та пракса наставити.

"Овај сајам је неки пресјек свега и зато смо пројекат назвали жДанас за сутраж. Желимо да ученике, али и њихове родитеље и суграђане научимо да је веома важно да данас направимо промјену у свом понашању која ће имати позитивне ефекте сутра, на будуће генерације", нагласила је Ступарева.

Осим Основне школе "Бранко Ћопић", на сајму су се представиле и друге школе са подручја општине које промовишу екологију и значај заштите животне средине, као и удружења грађана која промовишу бригу о природи и локалној традицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана