Прњавор: Млади глумци уприличили дружење са малишанима, највјернијом публиком

Срна
Прњавор: Млади глумци уприличили дружење са малишанима, највјернијом публиком

ПРЊАВОР - Глумци Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” из Прњавор дружили су се вечерас на градском тргу са најмлађим суграђанима, својом највјернијом публиком, а уједно су најавили и уписни рок за све који се желе опробати у глуми.

Умјетнички руководилац Бранкица Радоњић рекла је да њихово аматерско позориште због пандемије није могло да организује маскембал за најмлађе, па су ову прилику искористили да подсјете малишане на сценске костиме и шаренило које нуде.

“По реакцијама дјеце видимо да свијет бајке и чаролије никада неће изаћи из моде, да им то треба и прија, а позориште постоји управо због тога да његује жеље за маштом, стваралаштвом и креативношћу”, рекла је Радоњићева за Срну.

Радоњићева је истакла и да је ово била прилика да најаве нови уписни рок у септембру за суграђане свих узраста који се желе опробати у глуми, као и да им почиње нова позоришна сезона.

“Већ сљедеће седмице почињемо са Седмом сезоном позоришне ревије жПрњавор и пријатељиж током које ћемо угостити многе позоришне трупе из околних општина и градова, али и региона. На тај начин позоришни живот у нашој општини се наставља” , рекла је Радоњићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана